20 Ekim 1998'te İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğretimini Bayrampaşa İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Robert Kolej'de tamamladı. Şu anda Cornell Üniversitesi'nde mimarlık okuyor. Lise hayatı boyunca birçok toplum hizmeti projesinde çalışan Polen, bu tür projelerine üniversite hayatında da devam etmek istiyor. Hobileri arasında çizim yapmak, fotoğraf çekmek ve yoga yapmak var. Gelecekte ise kendi mimarlık ofisini kurmayı ve akademisyen olarak çalışmayı planlıyor.
20 Ağustos 2000 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul yıllarında piyano ve şan alanlarındaki ilgisini keşfetti. Robert Kolej’deki eğitim süresi boyunca koro, orkestra ve topluma hizmet projelerinde yer aldı. Lisedeki yaz tatillerinde üniversitelerde müzik dersleri almış ve kimya araştırmasına katılmıştır.
Özüm, Oberlin College and Conservatory’de liberal arts ve müzik programını eşzamanlı okumaktadır. Üniversitesi tarafından John F. Oberlin Bursu ile ödüllendirilmiştir. Oberlin Konservatuar Korosu ve Uluslararası Öğrenci Derneği’nin üyesidir. Ayrıca piyano çalmaya, jazz vokal eğitimine ve Türk müziğini seslendirmeye devam etmektedir.
1 Şubat 2000’de Eskişehir’de doğdu ve ilkokul eğitimini orada tamamladı. Liseyi ise yatılı olarak TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde tam burslu okudu ve IB diplomasıyla mezun oldu. Dokuzuncu ve onuncu sınıf yazlarında Stanford ve Yale üniversitelerinde sırasıyla Sayılar Teorisi ve Uygulamalı Bilim & Mühendislik kamplarına seçilerek burslu eğitim aldı. Lisenin son yazında ise MIT’nin Research Science Institute programına seçilen iki Türk öğrenciden birisi olarak MIT’de kodlama bazlı Astrofizik araştırması yaptı. MIT’deki bir öğretim görevlisiyle birebir çalıştığı projede dünyanın spektrumunu modelleyerek bu modeli kullanan ve extrasolar gezegenlerde yaşam olup olmadığını analiz eden bir program yazdı.
2019 yılında Stanford University’de lisans eğitimine başladı. Fizik, matematik ve bilgisayar mühendisliği alanlarında uzmanlaşmak istiyor. Stanford’ta ise “Toplum Faydası için Bilgisayar Bilimi”, “Stanford Sosyal Girişimci Öğrenciler Birliği” ve kızların bilgisayar bilimi alanında daha fazla temsil edilmesi için çalışan “She++” klüplerinde yer alıyor. Gelecekte ise araştırma yapmaya devam etmek istiyor ve akademik kariyer yapmayı düşünüyor.
Beliz Ütebay, 2000 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Bilfen Bahçeşehir Okulu’nda burslu ve birincilik derecesiyle bitirdikten sonra TEOG sınavında tam puan yapan 8 öğrenciden biri olarak Robert Kolej’de de lise eğitimine burslu olarak devam etti. 5 yaşında piyano eğitimine başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü’ne girerek 2 yıl İleri Seviye ile birlikte 8 yıllık piyano ve solfej eğitimini bitirdi. Lisede okul korosu ile birçok uluslararası yarışmaya katıldı ve Balkan Coğrafya Olimpiyatları’nda Türkiye takımı içinde yer aldı.
Lisede katıldığı topluma hizmet projeleri ile Robert Kolej Güler Karabatur Ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda bu çalışmaları sayesinde Wheaton College Massachusetts Global Leadership yaz programına tam burslu olarak seçildi. Biyomedikal ve tıp alanlarına olan ilgisini lisede kabul aldığı Koç Üniversitesi yaz araştırma programı ve Boğaziçi Üniversitesindeki projeyle destekledi. 2019 yılında Georgia Institute of Technology Üniversitesi’nde Kimya ve Biomoleküler Mühendislik bölümünde okumaya başlayan Beliz, Single Cell Biotechnology, Ahmet Coskun Laboratuvarında undergraduate researcher olarak araştırma yapmakta ve tıp okumak istemektedir.
17 Eylül 2002'de doğan Bilge, liseye geçene kadar ailesiyle beraber Antalya'da yaşadı. 2015 yılında yatılı öğrenci olarak başladığı Robert Kolej'den üçüncü olarak mezun oldu. Lise hayatı boyunca imece, Türkiye Girişimcilik Vakfı gibi girişim ve inovasyon odaklı yerlerde staj yaptı. Okulunun MUN, Sosyal Girişimcilik ve Robotik kulüplerinde liderlik pozisyonları üstlenmesinin yanı sıra birçok topluma hizmet projesinde de aktif olarak görev aldı.
Liseden mezun olduktan sonra Claremont McKenna College tarafından Seaver Leadership Scholarship ile ödüllendirildi. Şu anda eğitimine yeni başladığı üniversitesinde Ekonomi ve Sosyoloji lisansı ve Liderlik alt dalı yapmayı düşünüyor. Gelecekte ise sosyal girişimcilik ve liderlik üstüne çalışmayı planlıyor.
15 Kasım 2001’de İzmir’de doğdu. Bornova Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda ilköğrenimini tamamladı ve TEOG sınavından tam puan alarak mezun oldu. İzmir Amerikan Koleji’nde 5 sene tam burslu eğitim gördü ve Amerika Birleşik Devletleri California Eyaleti’nde bulunan Pomona College’dan 74,119 USD burslu kabul aldı.
İzmir Amerikan Koleji’nde 3 sene ACI Öğrenci Birliği’nde görev aldı. Hayvan Barınağı,Meme Kanseri Farkındalık Kulübü gibi çeşitli kulüp ve sosyal servislerde aktif rol oynadı.
University of Rochester’in uluslararası George Eastman Young Leaders Award Winner ödülünü almaya hak kazandı. 2018 Tayland Uluslararası Yer Bilimleri Olimpiyatları’nda bronz madalya ve 2 takım ödülüyle Türkiye’yi temsil etti. 2019 yaz tatilinde motosiklet tamircisinde ve ayakkabı tamircisinde gönüllü çalıştı.
Gelecek planları arasında Pomona College’da teorik fizik üzerine anadal yapıp yine Amerika’da yüksek lisans eğitimi almak var. Yüzmeyi, doğada vakit geçirmeyi, voleybol oynamayı, sosyalleşmeyi ve arkadaşlarıyla hayat ve evren hakkında konuşmayı seviyor.
8 Ocak 2001’de İzmir’de doğan Ekin, öğrenim hayatı boyunca aralarında Çanakkale, Samsun ve Karabük’ün de yer aldığı birçok farklı şehirde yaşadı. BİLSEM öğrencisiyken ortaokuldaki başarısı ve lise giriş sınavı TEOG’daki tam puanıyla Türkiye birincisi olduktan sonra liseyi Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinde tam burslu ve yatılı olarak okudu. Türkiye’nin ilk FIRST Robotics Competition takımlarından biri olan INTEGRA 3646’ya üye ve ardından da takımın ilk kadın takım kaptanı seçildi. Ekin’in kaptanlık sürecinde Team 3646, aralarında NASA ve Boeing gibi firmaların da destek olduğu 8000 takım arasından sıyrılarak Dünya Şampiyonu seçildi ve bu ödülü Türkiye’ye getiren tek takım oldu.
Geleceğin çift kanatlı girişimcilerini yetiştiren sivil toplum örgütü Young Guru Academy’de gönüllü olarak sürecini tamamladıktan sonra en son teknolojiyi en dezavantajlı bölgeye götürmek için bir YGA girişimi olan Twin’de çalışmaya başladı. Ekin Twin’de İçerik Geliştirme Departmanı’nda çalışmalarına devam ederken aynı zamanda Northwestern University’de “Materials Science and Engineering” okuyor.
Küçüklüğünden beri uzaya meraklı olan Ekin fotoğrafçılık ve yapımcılığına olan ilgisini de birleştirerek astrofotoğrafçılıkla ilgileniyor ve kendi girişimini kurarak ileride de uzay teknolojileri alanında çalışmak istiyor.
4 Ağustos 2000 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. 5 yaşında ailesiyle Balıkesir’in Ayvalık ilçesine taşındı. İlköğretimini buradaki Sakarya İlköğretim okulunda tamamladı. Bu süre içerisinde lisanslı olarak 8 yıl basketbol oynadı. Liseyi Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı’nın desteği ile tam burslu olarak Tarsus Amerikan Koleji’nde yatılı olarak okudu.
7 yaşından beri ilgisi olan mühendislik alanına lisede iyice yöneldi. Robotics kulübünün kurulmasında ve yönetilmesinde aktif rol aldı. Gönüllü olarak köy okullarına kitap dağıtımında, ilkokula giden çocuklara ders vermede ve zihinsel engelli çocuklarla yapılan çalışmalarda görev aldı. Uluslararası matematik ve fizik sınavlarında ayrıcalıklı belgeler kazandı.
Liseyi tamamladıktan sonra Michigan State University tarafından her sene 5 öğrenciye verilen yıllık 5.000 dolarlık Gupta Values Bursu ile ödüllendirildi. Bunun yanında yıllık 18.000 dolarlık başarı bursu kazandı. Şu anda bu üniversitenin Computer Science bölümünde eğitimine devam ediyor. Gelecekte ise start-up projelerinde görev almak istiyor.
Ekin Seçilmiş, 2001 yılında Adıyaman’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Adıyaman Cengiz Topel İlkokulu ve Biraralık Ortaokulunda tamamladı. TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak eğitimine Galatasaray Lisesinde devam etmeye hak kazandı. Lise boyunca Münazara ve Sosyal Bilimler Topluluğu çalışmalarının yanında Galatasaray Lisesi Fizik Topluluğunu kurdu. 2018’de Pekin’de, 2019’da Varşova’da düzenlenen Uluslararası Genç Fizikçiler Turnuvası’nda Türkiye’yi Takım Kaptanı olarak; 2018’de Endonezya’da Asya Bilim Kampında beş Türkiye Delegesinden biri olarak ülkemizi temsil etti. Dünyadan sadece 40 kişinin seçildiği fizik ve mühendislik üzerine yoğunlaşan Hollanda Young Brainport Yaz Okulu’na katılmaya hak kazandı. Lise boyunca eğitimde fırsat eşitsizliklerini gidermeye katkı sunmak ve bilimi herkese erişilebilir kılmak adına gönüllü çalışmalarda bulundu. Bunlar içinde Adıyaman ve Çorum’da ortaokul öğrencilerine yönelik Parçacık Fiziği Eğitimi, Adıyaman’da bulunan 6-13 yaş aralığındaki Suriyeli mülteci çocuklara Türkçe öğretmek vardı. Lise öğrenimi süresince Kangourou Sans Frontières ve Fermat Matematik Yarışmalarında madalya aldı. Yazlarını ise Adıyaman Üniversitesi Fizik Departmanından araştırmacılarla manyetokalorik etki ve INSA Rouen’daki araştırmacılarla mikrofluid üzerine araştırma yaparak, kodlama öğrenerek ve köyde vakit geçirerek değerlendirdi.
2020 yılında Galatasaray Lisesinden dereceyle mezun oldu. 2020-2024 yılları arasında lisans eğitimine devam etmek üzere Kanada, ABD, Hollanda ve İngiltere’den 9 üniversiteden kabul aldı. Bunlar arasından ABD’de Brown Üniversitesinde eğitimine devam etmeye karar verdi. Üniversitede fizik ve mühendislik okumayı planlıyor. Bunun yanında ekonomi ve yabancı dil alanlarında da ders almayı istiyor. Kadın Mühendisler Topluluğu, Fizik Topluluğu, Üniversitelerarası Ekonomi Topluluğu, Münazara ve Salon Dansı Kulüplerinin bir parçası. Bunun yanında gönüllü olarak Galatasaray Lisesi Yurtdışı Eğitim Mentorluk Programını koordine ediyor. Eğitimi için gerekli olan İngilizce haricinde ileri seviyede Fransızca, orta seviyede İtalyanca, temel seviyede Latince ve Kürtçe biliyor. Yeni diller öğrenmek ve bu dillerin işleyişi üzerine kafa yormak sevdiği aktiviteler arasında. Bunun yanında yazmaktan da keyif alıyor.
26 Kasım 2000 tarihinde Ayvalık’da dünyaya geldi. İlköğretimi Sakarya İlkokulu, orta öğretimi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda tamamladı. Ayvacık Fen Lisesi’ni kazandıktan sonra kaydını Ayvalık Anadolu Lisesi’ne aldırıp lise eğitimimi orada tamamladı. Ortaokulda TÜBİTAK Güneş Fırını projesini geliştirdi. Lisede ise Amerika’daki Seton Hall Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu sürdürülebilir enerji projesi yarışmasına katıldı.
Küçüklüğünden bu yana birçok sporla iç içe biri olan Berk, Taekwondo, basketbol, futbol, atletizm gibi çeşitli sporlara zaman ayırdı. Lisanslı satranç oynadı ve turnuvalara katılarak dereceler elde etti. Değerli taşları toplamak ve işlemek, takı ve seramik yapmak, kil ve alçıdan kabartma heykel yapmak da hobileri arasında yer almaktadır. 6 yıla yakın süredir fitness ve beslenme ile çok yoğun bir şekilde ilgilenmekte ve çevresindeki insanları bu konuda teşvik edip desteklemektedir. İlköğretim ve ortaokul yıllarında çeşitli tiyatrolarda rol aldı. İnsan fizyolojisi ve anatomisi hakkında dünya çapında yayınlanan makale ve araştırmaları takip ediyor. Boş vakitlerinde balık tutmaktan, yüzmekten ve bilgisayar oyunu oynamaktan hoşlanıyor.
Michigan State University e (MSU) $16.000 burs ile kabul edildi. Bilim ve teknolojiye tutkulu oluşu sebebiyle MSU’da makine mühendisliği okumaya karar verdi. Bunun yanı sıra kendine ait bir e-ticaret şirketi var ve iş planı geliştiriyor. Gelecekteki hedefleri arasında e-ticaret üzerinden pasif gelir ve sermaye elde etmek ve kendi dev teknoloji marksını oluşturup bilime ve dünya genelinde milyonlarca insanın hayatına katkıda bulunmak yer alıyor.
1 Haziran 2001’de Ayvalık, Balıkesir’de doğdu ve ilköğretimini Ayvalık’ta tamamladı. Aynı zamanda ABRSM piano sınavlarında başarı elde etti. Liseyi TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde Lise ve IB diplomaları ile mezun oldu. Aynı zamanda TEVİTÖL Güher ve Süher Pekinel Müzik bölümünden fagot enstrümanı eğitimini bitirdi. Okulunun yelken kulübünde liderlik pozisyonunu üstlendi ve European Youth Parliament teşkilatında resmi görevler aldı. Tenis ve Atletizm alanlarının resmi müsabakalarında faaliyet gösterdi. Ayrıca Çocuk Eğitim Derneği ve Interact gibi çeşitli projelerde yer aldı. İngilizce ve Fransızca biliyor.
Şu anda Pennsylvania State University’de eğitim görüyor. Computer Engineering ana dalı ve Psychology yan dalı yapmayı planlıyor. Gelecekte Amerika’da yüksek lisansını tamamlamayı ve girişimcilik projelerinde yer almayı planlıyor
30 Eylül 2002’de Ankara’da doğan Onuralp, ilk ve ortaokulu Denizli ODTÜ Geliştirme Vakfı Kolejinde, lise eğitimini ise Üsküdar Amerikan Lisesinde tamamladı. Lise yıllarında WWF ve Halk Oyunları kulüplerinde, NHS ve NEHS onur topluluklarında yer aldı. Kurduğu 10 kişilik takımı, CERN’ün düzenlediği parçacık fiziği yarışmasında (BL4S), 47 ülkeden gelen 198 proje arasından 23 projenin seçildiği shortliste girerek okuluna “portable particle detector” kazandırdı. COVID döneminde 30 yazara sahip haftalık bir bilim dergisinin (Joy of Sharing Science) kurucu editörü oldu ve düzenli çıkardığı 40 sayının editörlüğü yanı sıra fizik alanında yazarlık da yaptı. İki arkadaşıyla birlikte, tasarladıkları geri dönüşüm makinesi ile UOML Bootcamp Girişimcilik Yarışmasında birincilik ödülünü kazanıp aldıkları teşvikle makinenin prototipini inşa etti. Üsküdar Amerikan Lisesinde İngilizce, Sosyal Bilimler ve Matematik dalında mükemmellik akademik ödüllerinin yanı sıra Virginia Canfield Her Alanda Mükemmellik Ödülüne layık görüldü. Üsküdar Amerikan Lisesinden 3’üncülükle ve Uluslararası Bakalorya (IB) Programından 44 diploma puanıyla mezun oldu. Onuralp, 2021 yılında University of California Los Angeles Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği eğitimine başladı.
Hobileri arasında şiir okumak/yazmak, yüzmek ve müzik dinlemek olan Onuralp yeni şeyler öğrenmek ve çevresindeki yerleri keşfetmekten büyük zevk alıyor. Onuralp gelecekte arkadaşlarıyla topluma faydalı bir teknoloji start-up'ı kurmayı hedefliyor."
6 Kasım 2001’de Ankara’da doğan Tuna, ilköğretimini Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise tam burslu olarak Özel Ari Lisesi’nin IBDP Programında tamamladı. Lise hayati boyunca yaz tatillerini Koç Üniversitesinin yaz araştırma programı ve gelecekte çalışmak istediği alanda staj yaparak değerlendiren Tuna, aynı zamanda Hobilerine de zaman ayırıp onlarda birçok basari elde etti. “Stunt Kiting (Sports Kiting)”, uçurtma sporu branşındaki yeri dünyaca tanınıp Türkiye'yi temsil etmesi için Hindistan vb. ülkelerdeki uçurtma festivallerine (International Kite Festival) çağrıldı ve ülkesini kendi yaptığı uçurtmalarıyla başarıyla temsil etti. Müziğe olan ilgisi sonucunda Piyano ve Gitar öğrenmesi sonrasında Associated Board of Royal Schools of Music’nin (ABRSM, Royal Academy) sınavlarından “Pass with Distinction”,üstün başarı ile geçti. Lisesinin Robotik kulübünün başkanlığını yaptı, ayrıca kulübünü birçok başarıyla kendisinden sonra gelecek nesilleri eğitimi ile başarının devam edeceği bir geleceğe taşıdı. En büyük ilgisi olan fotoğrafçılıkta ise uluslararası yarışmalara (METUOPEN, FAMEcup, Mediterranean Cup) akredite fotoğrafı olarak çağırılıp bu hobisini profesyonelliğe taşımakla kalmayıp, su andaki Üniversitesinin Basketbol, Beyzbol, Futbol gibi maçlarında ve okulunun gazetesinde fotoğrafçılığına devam ediyor.
Tuna, kabul aldığı birçok okul arasından Aerospace Engineering bölümünün öne çıkması sebebiyle tercih ettiği Georgia Institute of Technology’nin Aerospace Engineering bölümünün Honors (BS/MS) programında 3. yılını okuyor ve aktif olarak Aerospace Systems Design Laboratory’de, aynı zamanda kendisinin Honors Program Advisor’u olan Prof. Dimitri Mavris’in altında Undergraduate Researcher olarak çalışıyor. Okulunun birçok kulübünde aktif olarak yer alıyor ve Fizik bölümünde yan dal da yaparak, bir dönem süresince eğitimine ara verip staj yapmasına, ayrıca Fransa ve İrlanda'da değişim programlarına katılmasından etkilenmeden 4 senede Lisans ve toplam 5 senede Lisans üstü dahil eğitimini bitirme hedefi yolunda emin adımlarla ilerliyor.
27 Mart 2001 tarihinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimini Atatürk İlkokulu’nda ve Sakarya Ortaokulu’nda tamamladı. Bu süre içinde okul takımında lisanslı olarak basketbol oynadı. Arkadaşlarıyla yaptığı projelerle bilim şenliklerine ve hobisi olan şiir okumayı geliştirerek şiir okuma yarışmalarına katıldı. Ardından liseye geçiş sınavında göstermiş olduğu başarıyla Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nde burslu olarak okudu ve birincilikle mezun oldu.
Lise yıllarında okulun basketbol takımında oynadı, özel günlerde ve etkinliklerde okulun sunuculuğunu yaptı ve lisedeki üçüncü yılında okul öğrenci meclisi başkanlığına seçilerek çeşitli aktivitelere ve yeniliklere imza attı. Arkadaşlarıyla birlikte kurduğu grup ile köy okullarına yardım etmek, kütüphane kurmak ve kitap yardımı yapmak gibi gönüllü projelerde görev aldı.
Liseden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak amacıyla İngiltere'ye gitti. Ardından Michigan State University’ye yıllık 7 bin dolar burs ile kabul edildi. Şu anda Computer Science bölümünde eğitim alıyor ve ileride start-up projelerinde yer almayı, lisans eğitimini tamamladıktan sonra ise yüksek lisansına devam etmeyi planlıyor.
3 Mayıs 2002’de İzmir’de doğan Ata Ulaş, ilkokulunu Ayvalık Sakarya İlköğretim Okulunda, ortaokulu Bahçeşehir Koleji Burhaniye Kampüsünde ve lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesinde tamamladı. Lisede üç sene boyunca Health and Medicine Club (Sağlık ve Tıp Kulübü) başkanlığını yürüterek Koç Üniversitesi Hastanesinde staj, ameliyat gözlemleri ve ilk yardım eğitimleri düzenledi. Aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi kurucu rektörü Necmettin Pamir'in yanında staj yaparak Acıbadem Altunizade Hastanesinde patoloji ve beyin cerrahisi alanlarında robotik cerrahi gözlemlerinde bulundu. Üsküdar Amerikan Lisesi'nde düzenlediği ilk online sempozyum olan BIOFEST ile Harvard, Yale ve Virginia Üniversiteleri gibi çeşitli üniversitelerden konuşmacıları lise öğrencileri ile buluşturdu. Robotik cerrahi ve tıbbi teknolojiye olan ilgisi ile Prof. Dr. Ata Akın'ın düzenlediği biyomedikal tasarım yarışmasında birincilik elde etti. Biyoloji alanında üstün akademik başarı ödülüne layık görülen Ata Ulaş, Uluslararası Bakalorya (IB) Programından 42 diploma puanı aldı.
2021 yılında Purdue Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği eğitimine başlayan Ata Ulaş, yazılım mühendisliği ve yapay zekâ alanlarında konsantrasyon yapıyor. Yaz aylarında yazılım mühendisliği stajları yaparak sağlık sektöründe AI entegreli uygulamalar geliştirme projelerine katılıyor ve bu projelerde üst düzey yöneticiler ve CEO'larla toplantılara katılıyor. Girişimci olmak isteyen Ata Ulaş, startup kültürü ve başarılı bir şirkete dönüşüm konusunda önemli deneyimler elde ediyor. Ata Ulaş Güler, akademik yönünün yanında Purdue Üniversite’sinin en prestijli kulüplerinden olan Purdue Varsity Club’a seçilerek müziğe olan ilgisini de devam ettiriyor. Şimdiden birçok performansta yer alan Ata Ulaş, bu kulüpte farklı toplumların müzik kültürleri hakkında kendini geliştirmeyi, şan/ses eğitiminde ilerlemeyi, kulübün misyonları doğrultusunda çok yönlü, disiplinli ve mükemmeliyet odaklı olmayı hedefliyor. Şimdiden kulüp bazında ödül ve burslara layık görülen Ata Ulaş Güler, Amerika genelinde ve uluslararası ölçekte sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok turnede konser vermektedir. Hobileri arasında tenis oynamak, seyahat etmek ve kitap okumak olan Ata Ulaş, gelecekte sanal zekâ ve tıp alanında çalışmak, startup kültürünü iyi öğrenip bu alanda inovatif girişimci adımlar atmak istiyor.
11 Mart 2002’de İzmir’de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İzmir’de, lise eğitimini ise Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) tamamladı. Lise hayatı boyunca Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü’nde solfej, oda müziği ve fagot dersleri alarak TEVİTÖL’den yarı zamanlı konservatuvar diplomasıyla mezun oldu. Interact Kulübünün bir üyesi olarak birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. Sanatın birçok dalına ilgi duyan Dilara, lisede Fransızca tiyatro kulübü ve okulun sanat dergisinin üyesi olarak görev aldı. Hobileri arasında yemek yapmak, müzik dinlemek ve çizim yapmak yer alıyor.
4 yaşından beri ilgi duyduğu moda tasarımı alanında Özlem Süer House’ta staj yaptı. Başvurduğu her okuldan kabul alan Dilara, şu an Drexel University’de moda tasarımına ek olarak kabul aldığı Honors College’da eğitim görüyor. Gelecekte İtalya’da master eğitimini tamamlamak ve “high fashion” üzerine kendi markasını yaratmak istiyor.
7 Kasım 2000’de dünyaya gelen Eren aslen Balıkesir Edremit'li olmasının yanında liseye kadar Anadolu’nun birçok yerinde ilköğrenimini sürdürdü. Lise eğitimini burslu ve yatılı olarak Robert Kolej’de tamamladı. Lise boyunca Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) projelerinde aktif yer aldı. Avrupa’nın farklı ülkelerinde 10’dan fazla konferansa katılmasının yanında EYP Robert Kolej ve EYP Türkiye yönetim kurullarında sorumluluk aldı. Ekibi ile hayata geçirdiği film projeleri ile farklı okullardan üç ödül kazandı. Çeşitli sivil toplum projelerinde 426 saat gönüllülük yapan Eren, geleceğe umutla bakan çift kanatlı gençler yetiştirme misyonuyla çalışan Young Guru Academy (YGA) projelerinde sorumluluk aldı. Bu sorumluluklar arasında, inovasyon programı takım kaptanı olarak yenilenebilir çevre teknolojileri alanında proje geliştirdi, ve tüm Türkiye’deki çocuklara bilimi götürmek amacıyla “Bilin Deneyin” televizyon programında staj yaptı. Üniversite süresince de Dünya Bilim Seferberliği’nin yurt dışı açılımını destekledi.
Türkiye üniversite sınavında iyi bir derece almasının ardından yurt dışında okuma hayalini takip ederek, uluslararası ilişkiler ve politika alanında dünyanin en iyi ikinci okulu olan Sciences Po Paris’e “Emile Boutmy” bursu ile kabul edildi. Burada sosyal bilim dallarında ve MENA bölgesi odağında dersler aldı. Sciences Po Environment eş başkanlığı ve Global Research and Colsunting (GRC) Grubu Fransa başkan yardımcılığı yaptı. Bu pozisyonunda uluslararası öğrencilerden oluşan takımı ile Türk sivil toplum kuruluşuna danışmanlık hizmeti sağlayarak ülkesine katkı sağlama hayalinin ilk adımını gerçekleştirdi. Columbia Üniversitesi çift diploma programına 45.000$ burs ile kabul edildi. Burada ekonomi alanında eğitimine devam ediyor. Gelecekte insanlığa faydalı sosyal inovasyonlar gerçekleştirecek bir start-up kurmayı hedefliyor.
19 Temmuz 2001 tarihinde Ayvalık’ta dünyaya geldi. İlköğretimi Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu, ortaöğretimi 15 Eylül Ortaokulun’ da ve liseyi Ayvalık Anadolu Lisesinde tamamladı. İlkokul itibari ile 8 yıl boyunca profesyonel olarak halkoyunları oynadı ve bu süreç içerisinde yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlik ve yarışmaya katılarak dereceler elde etti.
Lise hayatı boyunca okulun fotoğrafçılık görevini üstlendi ve okulun fotoğrafçılık kulübünü kurdu, ayrıca okulu bünyesinde iki defa fotoğraf sergisi düzenledi. Bunun yanında, lisanslı olarak 4 yıl boyunca bisiklet sporu ile uğraştı ve yarışlara katılarak dereceler elde etti. Ayvalık Anadolu lisesi 2019 ödüllerinde yılın sosyal öğrencisi seçildi. Ek olarak, yaz tatillerinde ailesine destek olmak amacıyla kendi alile işletmelerinde kahve üretim, paketleme ve pazarlama operasyonlarını yönetti. Bunun yanında fotoğrafçılık yaptı. Hobileri arasında, yemek yapmak, bilgisayar oyunları oynamak, yeni yer ve lezzetler keşfetmek bulunuyor.
Michigan State University tarafında yıllık $18.000 dolarlık başarı burs ile kabul edildi. Şu anda Michigan State University’ de computer science bölümünde eğitimine devam ediyor. Gelecekte ise kendi start-up projelerini hayata geçirmek istiyor.
1 Şubat 2001’de İstanbul’da doğan Yiğit Alp Elmas, ilk ve orta eğitimini Cihangir Koleji’nde tamamladı. Lise eğitimini de Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamlayan Yiğit, lise hayati boyunca farklı sosyal yardım ve teknoloji girişimlerine katkida bulundu.
Yapay zeka dünyasına Türkiye Teknoloji Takımı bünyesinde aldığı eğitimler ile atılan Yiğit, Teknofest 2018 Yapay Zeka Yarışması'nda ekip olarak geliştirdikleri Türkçe Doğal Dil İşleme algoritması ile üniversite seviyesinden doktoraya kadar değişen 92 takım arasından tek liseli takım olarak birinci olmaya hak kazandı. Bu yarışma sonrasında çalışmalarını girişime çevirmeye karar veren Yiğit, T-Fashion isimli girişimini kurdu. T-Fashion sosyal medyada hedef kitle özelinde on binlerce paylaşımı takip edip yapay zeka tabanlı algoritmalar ile tekstil firmalarına özelleştirilmiş moda raporları ve trend öngörüleri sunan bir platformdur. Girisimiyle farklı alanlarda ödüller kazandı. Yiğit şu an eğitimine University of Toronto’da devam ediyor ve ileride de yapay zeka üzerine çalismalarına yoğunlaşmayı hedefliyor.
Cansu Birsen, 1 Haziran 2002’de İstanbul’da doğdu. İlkokul sırasında BİLSEM - İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenci olma hakkı kazandı ve bu kurumdaki çalışmaları sırasında Kimya ve Fizik derslerine duyduğu ilgiyi keşfetti. Ortaokul eğitimini Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu’nda burslu bir şekilde tamamladıktan sonra 2016 yılında Robert Kolej’i kazandı ve lise eğitimini de yedincilik derecesiyle tamamladı. Robert Kolej’de Avrupa Gençlik Parlamentosu (AGP) kulübünde yer aldı ve okulunun ev sahipliği yaptığı Ulusal AGP Forumu’nun organizasyonunda liderlik pozisyonu üstlendi. Aynı zamanda Avrupa çevresindeki AGP konferanslarında komite başkanlığı yaptı. Bunun yanı sıra lise hayatı boyunca okulunun Toplum Hizmet Programının (THP) aktif bir üyesiydi. İlköğretim çağındaki çocukların eğitim gördüğü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerine yönelik gönüllülük projeleri organize etti ve liderliğini üstlendi. Daha sonrasında THP’nin Danışma Kurulu Üyesi olarak okulunda gönüllülük projeleri ve sosyal sorunlar hakkında farkındalık artırmak adına projeler düzenledi. Bilim dallarına duyduğu ilgisini takiben 11. sınıf yaz tatilinde tam burslu olarak the Summer Science Program’a kabul aldı. Massachusetts Institute of Technology, California Institute of Technology ve Harvey Mudd College tarafından düzenlenen bu yaz programında takımıyla birlikte bir meteroun yörüngesini analiz ederek bu meteorun bir tehlike arz edip etmediği üzerine bir araştırma yazısı yayınladı.
Liseden mezun olan Cansu, şu an eğitimine burslu olarak Tufts University’de devam ediyor. Bilgisayar Bilimi ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde çift anadal yapmayı planlayan Cansu, mezun olduktan sonra ilaç veya temiz enerji endüstrisine dahil olarak toplum yararına çalışmalarda yer almayı hedefliyor.
3 Ocak 2001 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tam burslu olarak, MEB ve IB Diplomalarıyla tamamladı. Bunun yanı sıra Matematik ve Ekonomi alanlarında AP sınavlarını başarıyla tamamladı. Lise hayatının ikinci sınıfını ASSIST Scholarship programı ile tam burslu olarak Princeton Day School’da geçirdi. Princeton Day School’da Girls Varsity Tennis Team’de ‘Singles’ oyuncusu olarak okulunu bölge şampiyonu oldukları turnuvada temsil etti. Aynı zamanda okulunun orkestrasında ‘birinci keman’ grubunda yer aldı. Tarsus Amerikan Koleji’ne geri döndükten sonra Inclusion and Mental Health adlı öğrenci grubunu kurdu.
Şimdi Brown University’de Design Engineering okuyor. Fall 2021 döneminde Brown University School of Engineering altında Teaching Assistant olarak çalıştı. Bölümü içerisindeki alt kategorilerden Architecture & Urban Planning konusunda çalışmalar yürütmekte. Gelecekte mimarlık alanında inovasyon ve uyarlanabilirlik üzerine projeler yapmayı hedefliyor.
23 Aralık 2002’de Manisa’da dünyaya geldi. İlkokula Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu’nda başlayan Atakan’a ikinci sınıfta girdiği WISC-R testi sonucunda üstün zekalı tanısı kondu. Üçüncü ve dördüncü sınıfı Acarkent Doğa Koleji’nde üstün zekalı öğrenciler için geliştirilmiş özel bir müfredat eşliğinde okuyan Atakan; robotik, felsefe, Fransızca, Latince vb. dersler aldı. Aynı zamanda Bilim ve Sanat Merkezi sınavlarına giren Atakan, üçüncü sınıfta İstanbul BİLSEM’e genel yetenek alanından kabul edildi. Ortaokulu Ataşehir Bilfen’de Burslu olarak okurken, okulun bilgisayar kulübünün bir parçası olarak ODTÜ, Huawei, Finansbank gibi birçok kurumdan ödül alan projeler yaptı. Aynı süreçte İstanbul BİLSEM robotik takımı ROBİSTİM’in kurucu üyelerindendi ve Boğaziçi Üniversitesi ve Avrupa Birliği ortaklığındaki Project Irresistable’ın parçası olarak nano teknoloji alanında projeler yaptı. Aynı dönemde Atakan, BİLSEM’deki drama hocasının tavsiyesi ile Kadıköy Güzel Sanatlar’da oyunculuk dersleri almaya başladı. TEOG’da 0.03% yüzdelik dilime giren Atakan STEM projelerine olan ilgisinin etkisi sebebiyle, yeni kurulmuş bir okul olan Ataşehir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nde tam burslu olarak okumaya başladı. Hazırlık senesinde okulun robotik takımlarında kaptanlık yapan Atakan, FIRST LEGO Leauge yarışmasında bölge ikinciliği ve “En İyi Araştırma” ödülü kazandı. Yine hazırlık senesinde Kılçık Tiyatro’nun yetişkin gruplarında çocuk oyuncu olarak katılan Atakan, iki sene boyunca profesyonel tiyatro oyunlarında kimi zaman baş rol kimi zaman yan rol olarak oyunculuk yaptı. Dokuzuncu sınıfta BİLSEM’de felsefe alanında çalışmalar yapmaya başlayan Atakan, Bahçeşehir’de de Türkiye’nin ilk lise düzeyi havacılık ve uzay takımı olan “Project S”i kurdu. Project S, model hava araçları ve model uydu sistemleri gibi birçok farklı proje yaptı. 10 Kasım 2019’da Atakan ve ekibi, İTÜ ve BAU desteği ile Türkiye’nin ilk model uydu kampını düzenlediler ve Türkiye’nin dört yanından lise öğrencilerine CanSat uydu yapım eğitimi verdiler. Kamp sonunda Mustafa Kemal Atatürk adına fırlatılan 13 model uydudan birisi dünyanın ilk lise düzeyi yapay zekâ entegreli model uydusu “Stranger II”ydi. Aynı dönem müzik prodiksiyonu ve hiphop’a merak salan Atakan, 2019’un sonunda ilk demo rap albümü olan Sosyal Mesaj’ı yayınladı. Albüm hiçbir reklam olmadan binlerce dinlendi ve İstanbul underground hiphop camiasında ufak çaplı ses getirdi. Atakan 10. Sınıfta BilimSenOl Platformu adıyla gençleri ve ilk okul öğrencilerini STEM alanlarına ve girişimciliğe teşvik eden gönüllü bir girişimin kurucuları arasındaydı. BilimSenOl Platformu Türkiye’nin sayısız ilinde bilim şenlikleri, girişimcilik zirveleri, konferanslar düzenledi ve TeknoFest gibi önemli etkinliklerde de yer aldı. 2021 yılında çıkan yangınlar sonrasında bir yardım kampanyası başlatan Atakan, Kuşadası’nda topladığı bir kamyon mobilya, ev araç gereçleri ve elektronik eşyayı Bodrum – Muğla köylerine ulaştırdı. Ayrıca sosyal medya yoluyla İstanbullu bazı iş adamları ile iletişime geçip iki tır daha yardımın köylere ulaştırdı. Atakan 2022 yılında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan 10’u Amerika’da, 2’si Hollanda’da olmak üzere toplam 12 üniversiteden kabul aldı. Bu okullar arasından Amerika’nın en seçici okulları arasında yer alan Colby College’i seçen Atakan, Computer Science ve Disiplinler Arası Müzik alanlarında çift anadal yaparken, ekonomide de yan dal yapmayı hedefliyor.
Defne Muhtar Kent Eğitim Vakfı © 2017 All rights reserved.